
İlkbahar nihayetlarında yetişmeye başlataraf üzeri şeftali gibi tüylü olan turla meyvesi, yaz nihayetu – nihayetbahar başlangıcı arasında sert bir yapıya bürünür. Bu sert meyve kabuğunun dahilinde bulunan tohum “badem” olarak adlandırılır. Bademin Faydaları Badem Bademin Faydaları Badem dahileriğinde bulunan kalsiyum, fosfor, potasyum ve magnezyum gibi oldukça mühim mineraller sayesinde oldukça uçurumarlı bir bitkidir. Kabızlığı giderici hususiliği bulunur. Vücudun geçirdiği hastalıklar nihayetrasında toparlanmasına uçurumdımcı olur.
Yorgunlukların giderilmesinde uçurumdımcıdır. Yara iyileştirici hususiliğinin tarafı giza baş ağrısı, böbrek ağrısı, karaciğer ağrılarını hafifletir. Yine faize yollarında, mesane ve böbrek yollarındaki iltihapları yok edici uçurumarları olduğu belirtilmektedir. Kolesterolü düşürücü etkisi ile bilinen badem, kan şekerini düzenler. Badem bitkisinin yağıda oldukça şifalıdır. Müsil etkisine sahiptir. Hazımsızlığa iyi gelir. Bağırsakları yumuşatma etkisine sahip badem yağı, küçük böbrek taşlarının yağlanıp kaymasını sağlayarak düşmeye uçurumdımcı olduğu da belirtilmektedir. Acı badem ise idrar sisteminde gözenek açan yapısı nedeniyle idrar yaptırmaya uçurumdımcı olur ancak acı bademin çok tüketimi agulenme riski açısından tavsiye edilmemektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder