Şifalı Bitkiler arasında Kefir belkide bu güne kadar adını duymadığınız bir dahilecek türüdür. Birçok kişi kefirin ne olduğunu bilmez. Bazı kişiler de marketlerde rastlamıştır. Kefirin adını bugüne kadar duymadıysanız uçurumarlarını da duymamışsınızdır. Bu şifalı dahilecek aslında sağlık açısında oldukça uçurumarlıdır. Birçok vitamin ve mineral dahilerir.
Kefir Faydaları Nelerdir
Kefir adetlerinden oluşan bir tür süt dahileceğidir. Kafadale orijinli olduğu söylenir. İlk kez Türkler tarafından yapılmıştır. Türkçe olarak ‘kef’ yada ‘keyf’ kelimesinin kökeninden türemiş bir kelimetür. Keyif verir anlamında bir kelimedir. Laktik asit ve etil alkol ışıkmantasyonlarının birlikte gerçekleşmesiyle oluşan bir dahilecektir. İnek, keçi ve koyun sütlerinden elde edilebilir. Son vakitlarda vatandışında birçok ülkede de üretimine başlanmış ve raflardaki yerini almıştır. Sağlık açısından oldukça uçurumarlıdır. Tadı ayranne benzer fakat daha ekşi ve keskindir.
Kefir Faydaları Nelerdir?
Probiyotik bir dahilecek olması kefiri daha da uçurumarlı durume getiriyor. Sağlığa birçok uçurumarsı bulunan bu şifalı dahilecek sık sık tüketilmelidir. Özellikle çocuklara da belli bir ıslaktan nihayetra kefir dahilme alışkanlığı kazandırılarak birçok hastalığa karşı koruma sağlanabilir. Kefir uçurumarlarından bazıları şunlardır:
Yüksek nispetda kalsiyum dahilerir. Yüksek kalsiyum dahileriği nedeniyle kemik ve dişlerin yapısını korur. Aynı vakitda dişlerin çürümesini engeller.
İyi bir aminoasit kaynağıdır.
Rahatlatıcı etkiye sahiptir.
Alerjik hastalıklara karşı koruma sağlar.
Sindirim sistemini rahatlatır, bağırsaklara uçurumar sağlar.
Yüksek miktarda B vitamini dahilerir.
Sinir sistemi dahilin mühim bir etkiye sahiptir. Stres ve depresyonu önleyici etkisi vardır.
Yapılan bir araştırmaya göre kan basıncını düzenlemeye uçurumdım eder.
Vücudumuz dahilin oldukça büyük önemi olan fosfor mineralini dahilerir.
İçerdiği fosfor sayesinde hücre gelişimine uçurumdım eder, enerji verir.
Kolesterolü düzenleyici etkisi vardır.
Egzkör gibi gövdeta çıkan uçurumaların iyileşmesine uçurumar sağlar.
A ve D vitamini kaynağıdır.
Göz sağlığını korumaya uçurumdım eder.
Kansızlığı önler.
Probiyotik etkisi nedeniyle bağırsaklarda bulunan zararlı mikroorganizmaların gelişimini ve büyümesini engeller.
Dengeli ve besleyici bir besindır.
Yaşlanma etkisini geciktirir ve genç kalmaya uçurumdım eder.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Uyku bozuklukları tarafi uykusuzluğa iyi gelir. Düzenli bir uyku sağlar.
Dikkat eksikliğini önler, odaklanma sorununu azaltır.
Kronik yorgunluğa karşı dinlenmeye uçurumdım eder.
Çağımızın hastalığı kansere karşı da koruma sağlar. Tümörlü hücreleri inhibe eder ve gelişimlerini önler.
AIDS dahilin de uçurumarlı bir dahilecektir.
Kalp ile dosttur, kalbi korur.
Vücuttaki ödemin atılmasına uçurumdım eder.
Vücutta sivilce oluşumunu önler.
Zeka ve zihin gelişimine uçurumdım eder.
İdrarı sulandırır.
Üreme hormonlarına uçurumarlı etkisi bulunduğu dahilin faizeyi teşvik eder.
Akciğerlere uçurumar sağlar.
Düzenli kefir tüketimi ile bağırsak bozuklukları giderilir.
Bağırsak devinimlerini teşvik eder.
sinüzit rahatsızlığına uçurumar sağlar.
Kadınlarda ve erkeklerdecinsel isteği arkatırıcı etkisi bulunmaktadır.
Midedeki şişkinliği azaltır.
İyi bir protein ve magnezyum kaynağıdır.
Gut hastalığına iyi gelir.
Antibakterirüzgar hususiliği vardır.
kabızlık ve hazımsızlığı önleyici etkisi vardır.
Böbrekleri korur ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.
Hamilelik gizasında tüketilirse anne ve bebek dahilin uçurumar sağlar.
şeker hastalığına iyi gelir, yüksek şekeri düşürür.
Ülsere karşı uçurumar sağlar.
Birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlaması ve birçok hastalığın iyileşme sürecinde rol oynaması nedeniyle çokça tüketilmesi gereken bir dahilecektir.
Kefir ile Yoğurt Arasındaki Farklar Nelerdir?
Kefir ve süt probiyotik bakterileri dahileren şifalı yiyeceklerin başında yer alır. Yoğurt ise probiyotik bakteri oluşumunu teşvik eden bir besindir. Ayran ve peynir de bu uçurumarlı bakterilerin oluşumuna uçurumar sağlar. Kısacası süt de dahil olmak üzere bütün süt mahsulleri probiyotik besinlerdir. Pastörize edilerek saklanmamış olan doğal zeytinler ve turşularda probiyotik oluşumu destekler. Ayrıca lahanne turşusu da probiyotik oluşuna katkı sağlataraf yiyeceklerdendir. Yalnız unutmamak gerepislik ki her şeyin çoksı zararlıdır. Bu yüzden probiyotik besinler de aşırı miktarda tüketilmemelidir
Yoğurt ile kefir sütün mayalanmasından elde edilen süt mahsulleridir. Fakat kefir yoğurda göre daha çok sindirimi rahatlatan, vücuda uçurumarlı bakteri dahilerir. Ayrıca kefir direkt olarak probiyotik bakterileri dahilerirken yoğurt probiyotik bakteri üretimini teşvik eder. Kefir yeyince direk olarak probiyotik bakterileri vücudunuza almış olursunuz, fakat yoğurt ile sadece bu bakterilerin üretilmesi dahilin vücudunuzu teşvik edersiniz. Bu yüzden kefir tüketmek oldukça mühimdir.
Probiyotik Nedir? Probiyotik Bakteri Ne Demektir?
Vücudumuzda, hususilikle bağırsaklarımızda uçurumarlı ve zararlı bakteriler ıslakar. Patojenler olan zararlı bakteriler vücudun dengesini bozar, hastalıklara neden olur. Probiyotikler olan uçurumarlı bakteriler ise sindirim sistemine uçurumar sağlar, sindirimi düzenler. Probiyotik bakteriler sindirimi rahatlatır, bağırsak sağlığını düzenler, isdurum yada kabız olma durumlarını yok eder. Bağırsaklarda gaz, şişkinlik oluşumunu engeller. Ayrıca bu uçurumarlı bakteriler sayesinde kolon kanseri yada mesane kanseri gibi kanser türlerine yakalanma riski azalır. Çeşitli hastalıklar ve yeminibiyotik ilaçların kullanımı bağırsak florasındaki uçurumarlı bakterilerin ıslakamasını engeller ve uçurumarlı bakterilerin yok olmasına neden olur. Bu gibi durumlarda probiyotik bakterile dahileren yada probiyotik bakteri üretimine destek olan besinların, şifalı yiyeceklerin tüketilmesi gerekir.
Probiyotik Besinler Hangileridir?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder